Opleidingscheques

Ik wil met opleidingscheques betalen

Ons centrum voor volwassenenonderwijs aanvaardt opleidingscheques als betaalmiddel zowel voor het betalen van je cursusgeld als voor het betalen van het cursusmateriaal (zoals een handboek of kopieën).Waar kan ik opleidingscheques aanvragen?

Wie kan cheques aanvragen?

 • Alle werknemers, ook bij een interim-bureau, uit het Vlaamse en Brusselse Gewest kunnen gebruik maken van dit systeem op voorwaarde dat het een cursus betreft van minimum 32 lestijden.


 • Zelfstandigen kunnen hiervan geen gebruik maken. Zij hebben wel recht op de opleidingssubsidie met de KMO-portefeuille.

 • Ook 16 tot 25-jarigen die tewerkgesteld zijn met een studentenovereenkomst of een arbeidscontract van minder dan 80 uren per maand, kunnen deze cheques niet aanvragen.

Bij CVO Janitor aanvaarden we opleidingscheques voor bijna alle opleidingen. Hiermee kan je dan zowel het cursusgeld als het cursusmateriaal betalen.

Helaas mogen we geen opleidingscheques meer aanvaarden voor onderstaande opleidingen :

 • Huishoudelijk onderwijs (koken)
 • Behanger
 • Schilder-Decorateur
 • Schilder & behanger (modules van de opleiding klusjesman-/vrouw)
 • Binnenschrijnwerker
 • Buitenschrijnwerker
 • Hersteller van huishoudtoestellen (hersteller witgoed)

Hoeveel cheques kan ik aanvragen?

Per kalenderjaar heb je recht op € 250,00 aan opleidingscheques. Er zijn enkel cheques van 5, 10 en 25 euro en teruggave in cash is niet mogelijk.
Deze cheques zijn 14 maanden geldig. De begin- en einddatum staan op de cheques vermeld.

Waarvoor kan ik deze cheques gebruiken?

Cursisten kunnen deze cheques gebruiken om hun opleiding te betalen:

 • het cursusgeld,
 • het cursusmateriaal: bv. handboek, kopieën,…

We raden je aan de cheques op voorhand bij de VDAB aan te vragen zo kan je bij inschrijving onmiddellijk met de opleidingscheques betalen.

Let wel: Je hebt maar 2 maanden tijd om de cheques aan te vragen.

Even een voorbeeld:

De cursus start op 1 september. Je aanvraag voor de cheques moet dan bij de VDAB binnen zijn tegen eind oktober, want vanaf 1 november ben je te laat.
Eenmaal je aanvraag goedgekeurd is ontvang je van de firma Edenred een overschrijvingsformulier waarop je het geld kan storten. Normaal gezien ontvang je binnen de veertien dagen na je betaling de opleidingscheques.

Heb je na een maand nog geen cheques ontvangen, vul dan dit formulier in
(https://www.vdab.be/opleidingscheques/nietontvangst.pdf).

Wanneer je de opleidingscheques ontvangen hebt, geef je ze zo vlug mogelijk op het secretariaat af.
Indien je op het moment van inschrijving niet onmiddellijk met opleidingscheques kan betalen, betaal je eerst het volledige cursusgeld en het cursusmateriaal. Op het ogenblik dat je de cheques in je bezit hebt, kan je ze binnenbrengen op het secretariaat. Het volledige bedrag wordt nadien teruggestort via overschrijving.

Let wel: dit kan enkele maanden in beslag nemen.

Deze website is beveiligd door RSFirewall!, de firewall oplossing voor Joomla!