Tweedekansonderwijs bij Janitor

Heb je nog geen diploma Secundair Onderwijs?

Volg dan bij CVO Janitor de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV) en combineer ze met één van onze tien Beroepsgerichte opleidingen of een andere Beroepsgerichte opleiding in een ander CVO.

Zo behaal je jouw diploma Secundair Onderwijs (SO).

Wens je meer info, maak dan een afspraak op ons secretariaat: +32 3 295 71 72 of +32 471 01 30 00 of tko@janitor.be 

Overzicht

Wie het diploma behaalt, krijgt het inschrijvingsgeld volledig terugbetaald !

tweedekansonderwijs

Wie of Wat?

Voor Wie?

Waarom je je diploma secundair onderwijs nog niet behaalde, heeft geen belang. Bij ons krijg je een nieuwe kans. Onze leraars en begeleiders zijn er voor jou om jou te helpen bij het behalen van jouw diploma.

Voor de opleiding AAV moet je voldaan hebben aan de deeltijdse leerplicht. Bij inschrijving ben je dus 18 jaar of word je 18 jaar vóór 31 december van het kalenderjaar waarin je je inschrijft.

Wat leer je?

Om een volwaardig diploma Secundair onderwijs te behalen dien je de opleiding AAV te volgen, gecombineerd met een beroepsgerichte opleiding uit ons aanbod of uit het aanbod van een ander centrum.

De opleiding AAV bestaat uit een aantal lespakketten (=modules) van 20, 40 of 80 lesuren. Zo leer je Engels, Nederlands, Wiskunde, Wetenschappen, Maatschappij, Cultuur en Informatie- en Communicatietechnologie.

Om dit alles extra aantrekkelijk te maken, combineren we sommige van deze modules tot een groter geheel en bieden we ze in afstandsonderwijs aan. Je kan ook hierbij rekenen op onze deskundige begeleiding. We stellen zelfs een heus OpenLeerCentrum ter beschikking, compleet met computers en opzoekmateriaal, zodat je alleen of met studiegenoten aan projecten en taken kunt werken.

Naargelang jouw wensen, kan je kiezen voor modules in de versie “minimaal” of in de versie “breed”. We raden je sterk aan te kiezen voor de “brede” modules indien je later wil verder gaan studeren (Hoge school of universiteit).

Uiteraard geven we niet alleen les op school maar organiseren we ook didactische uitstappen en activiteiten buiten ons centrum.

TKO-Kiosk

Ons team van trajectbegeleiders helpt je bij het uitstippelen van een studietraject op jouw maat, stap voor stap.

Stap 1:
Rekening houdend met jouw situatie en interesses bekijken we wat jouw mogelijkheden zijn. Heb je geen interesse in het volgen van één van onze tien beroepsgerichte opleidingen en kies je liever voor een opleiding in de richting handel, personenzorg of grafische technieken? Geen nood we helpen je verder en bekijken met jou waar ergens in de regio je de opleiding kunt volgen die het best bij je past.

Stap 2:
Voor de opleiding AAV bekijken we op basis van jouw onderwijsverleden en eventueel het resultaat van één of meerdere toelatingsproeven of je in aanmerking komt voor vrijstellingen voor bepaalde modules zodat jouw opleiding niet langer duurt dan noodzakelijk.

Stap 3:
Je krijgt een persoonlijk leertraject waarin je gecoacht wordt: zo worden je leervorderingen opgevolgd en indien nodig bijgestuurd, we geven je raad wat betreft jouw studiemethode, studieplanning maar we staan ook voor je klaar als het eens wat minder goed gaat.

Duur van de opleiding

In het algemeen wordt de opleiding gespreid over drie à vier semesters. Te meer omdat je om het diploma secundair onderwijs te behalen je de opleiding AAV moet combineren met een andere beroepsgerichte opleiding en die op zich ook al gauw drie à vier semesters in beslag neemt.

Uiteraard kan je je opleiding (zowel het deel AAV als de beroepsgerichte opleiding) aanzienlijk verkorten door het bekomen van vrijstellingen. Die vrijstellingen kan je verkrijgen op basis van schoolrapporten, attesten en getuigschriften van andere opleidingen of door het slagen in een toelatingsproef. Onze begeleiders zullen je met veel zorg bijstaan om te zoeken naar alle mogelijkheden om voor jou een interessant traject uit te werken.

Kostprijs

Je betaalt geen inschrijvingsgeld voor de opleiding AAV, enkel het cursusgeld betaal je (gemiddeld €20,00 per semester, als je vrijstelling hebt betaal je geen cursusgeld voor de vrijgestelde module).

Voor de beroepsgerichte opleidingen betaal je wel inschrijvingsgeld. Afhankelijk van je situatie kan het zijn dat je hiervoor geheel of gedeeltelijk vrijgesteld wordt - “Hoeveel kost mijn opleiding”. Consulteer ook de prijslijst voor een bepaalde beroepsgerichte opleiding.

Praktische info

Ben je werkloos?

Bij de RVA kan je een vrijstelling aanvragen voor het volgen van studies wanneer je 312 dagen uitkeringsgerechtigd werkloos bent. Aanvragen gebeuren bij je inschrijving op school. De school zorgt voor de nodige formulieren. Je moet wel aanwezig zijn en minstens 20u. les volgen.

Geniet je kinderbijslag?

Jongeren tot 25 jaar kunnen kinderbijslag genieten als ze minstens 17u. per week les volgen en steeds aanwezig zijn.

Openbaar vervoer?

Tot 25 jaar kan je schoolabonnementen verkrijgen voor het openbaar vervoer. Ook wie een uitkering van het OCMW heeft, kan met een voordeeltarief het openbaar vervoer gebruiken.

Werk je reeds?

Wie in de privé-sector werkt, kan Betaald Educatief Verlof aanvragen op voorwaarde dat je steeds aanwezig bent.
Je kan ook opleidingscheques aanvragen bij de VDAB – zo kan je je inschrijvingsgeld en cursusmateriaal volledig recupereren.

Hoe behaal je je diploma?

De technische opleidingen worden “modulair” ingericht. Namelijk elke opleiding is onderverdeeld in “modules” of kleine pakketjes. Voor elke module schrijf je apart in en word je geëvalueerd. Ben je geslaagd dan behaal je een “deelcertificaat”. Alle behaalde deelcertificaten samen vormen de bouwstenen van je certificaat dat je ontvangt wanneer je alle nodige modules met succes afgerond hebt. Samen met het certificaat van AAV behaal je zo het diploma Secundair Onderwijs.

Hoe oud moet ik zijn?

Om aan te vatten met de opleiding AAV moet je 18 jaar zijn, voor het volgen van een technische opleiding hoeft dit niet.

Openingsuren van ons secretariaat

Deze website is beveiligd door RSFirewall!, de firewall oplossing voor Joomla!